Tangarine
ANNA Amstelveen
March 14, 2019

Venue

ANNA Amstelveen
Amsterdamseweg 22, Amstelveen, 1182 HD, NL

Date

Thursday, March 14, 2019
8:30 PM


Share this event with your friends

Box Office Tickets

Tickets from €1.25 EUR - €13.50 EUR

Resale Tickets

Artists Performing


Tangarine on Thrillcall: concerts, tour dates, & shows
Tangarine

Tangarine Biography

Tangarine (Lelystad, 16 augustus 1983) is een Nederlands folkduo, bestaande uit de tweeling Sander Brinks (zang, gitaar) en Arnout Brinks (zang, gitaar).

Biografie
'Tangarine' wordt gevormd door de tweelingbroers Sander en Arnout. Ze werden geboren in Lelystad en verhuisden op negenjarige leeftijd naar Assen. De broers begonnen met het schrijven en componeren van liedjes, deels met invloeden van hun helden Simon & Garfunkel, The Beatles en Bob Dylan. Omdat de broers geen boeker en platenlabel konden vinden besloten ze alles zelf te gaan doen. Ze brachten een aantal platen uit, speelden soms samen met hun band 'Tangarine & Friends' en reisden stad en land af om optredens (die ze meestal zelf organiseerden) te geven.
In 2011 speelden ze in het voorprogramma van Tim Knol, waar ze in contact kwamen met keyboardspeler Matthijs van Duijvenbode. Hij zette hen op het spoor van Excelsior Recordings. In februari 2012 speelden ze in De Wereld Draait Door. Een album dat al was opgenomen werd geschrapt en Tangarine nam een nieuw album, Seek & sigh, op met Frans Hagenaars en Van Duijvenbode als producers. Het album verscheen op 12 april 2013.
Tangarine was in seizoen 2013/2014 vaste huisband van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Discografie
Albums
Singles
Externe links
Officiële website

Source: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tangarine