Roxeanne Hazes
Paradiso
October 11, 2019

Venue

Paradiso
Weteringschans 6-8, Amsterdam, NH, 1017 SG, NL

Date

Friday, October 11, 2019
8:30 PM


Share this event with your friends

Box Office Tickets

Tickets from €18.72 EUR

Tickets from €18.72 EUR

Resale Tickets

Artists Performing


Roxeanne Hazes Biography

Roxeanne Hazes (Woerden, 18 januari 1993) is een Nederlandse zangeres.

Biografie
Roxeanne Hazes werd geboren als dochter van de in 2004 overleden zanger André Hazes en Rachel Hazes. Op de basisschool hield ze al veel van zingen. Thuis zong zij vaak mee met haar vader. Ook schreven ze samen liedjes. In 2004 deed zij auditie voor Kinderen voor Kinderen. Roxeanne richtte met haar klasgenootjes een bandje op en trad op tijdens schoolfeestjes.
Carrière
Hazes debuteerde op tv als zangeres op 16 maart 2007 in het SBS 6-programma So You Wannabe a Popstar?. Zij was de elfde en laatste deelnemer aan dit programma. De arbeidsinspectie lette extra op Hazes' optreden vanwege haar jonge leeftijd. SBS had daarom afgesproken dat ze maximaal 15 keer mocht optreden en dat ze na 22.30 uur niet in de uitzending zou verschijnen. Hazes werd gecoacht door Tom Peters. Uiteindelijk verloor ze in de sing-off van Sascha Visser en eindigde ze als vierde.
In juni bracht ze haar debuutsingle Ik hou van jou uit. Ook was Hazes te horen op het duettenalbum Samen met Dré dat in november 2007 uitkwam. De zangeres zong daarop het nummer Wees zuinig op m'n meissie met haar vader. Hazes leende ook haar stem voor de Nederlandse versie van de film Alvin and the Chipmunks, die vanaf februari 2008 in Nederlandse bioscopen draaide. Ze verzorgde hierin de stem van Gail.
Hazes maakte in 2010 en 2012 twee albums met haar jongere broer André Hazes jr. Beide platen bereikten de top 20 in de Nederlandse albumlijst en wisten bovendien een notering te scoren in de Vlaamse Ultratop.
In november 2013 zong Roxeanne Hazes samen met LiedjesPiet een sinterklaasliedje in de Sinterklaasserie Het nieuws van Sint. In 2015 was Hazes gastartiest tijdens de concerten van De Toppers in de Amsterdam ArenA. Ook is ze jaarlijks een van de artiesten die meezingt tijdens Holland Zingt Hazes, een evenement in de Ziggo Dome waar bekende artiesten liedjes van Hazes' vader zingen. Daaruit vloeit ook het duet Wat is dan liefde voort met Jeroen van der Boom.
Begin 2017 keert Hazes na een relatief lange stilte terug met een nieuwe single. Ze tekent bij platenmaatschappij Top Notch, waar in de zomer van 2017 haar debuutalbum moet verschijnen. Als voorloper wordt Ballade van de moord uitgebracht, een duet met de band Thijs Boontjes Dans- en Showorkest.
Privé
Hazes is sinds maart 2017 verloofd met Erik Zwennes.
Discografie
Albums
Singles
Referentie
Source: https://nl.wikipedia.org/wiki/Roxeanne_Hazes