Ziggo Dome

DO YOU LIKE THIS VENUE?

De Passage 100, Amsterdam, 1101 AX, NL +1 900 235 3663

Upcoming Concerts at Ziggo Dome

Featured Show

Ziggo Dome location

Ziggo Dome Description

De Ziggo Dome is een concerthal in Amsterdam-Zuidoost, direct naast de Amsterdam ArenA en het woonwinkelcentrum Villa Arena. De hal heeft een capaciteit van 17.000 plaatsen. Op de vloer is plaats voor 6.300 personen, de overige plaatsen zijn op de twee ringen met tribunes.

De oorspronkelijke naam (werktitel) van het gebouw was 'Music Dome'. Ziggo, de grootste aanbieder van kabeltelevisie en telecommunicatie in Nederland, is tijdens de voorbereidingen van de bouw, in 2009, aangetrokken als naamgevend sponsor. Dit was opvallend aangezien de Ziggo Dome zich midden in het verzorgingsgebied van de andere grote kabelmaatschappij, UPC, bevond. Vanaf 13 april 2015 is de merknaam UPC opgehouden te bestaan, en is Ziggo gefuseerd met UPC.

Ziggo Dome is a 17,000-seat multi-use indoor arena in Amsterdam, Netherlands. It is named after the Dutch cable TV provider Ziggo. In 2014, the Ziggo Dome Awards were announced, recognizing artists who performed at the arena. Ziggo Dome has been the biggest entertainment venue in Amsterdam and Netherlands since its opening in June 2012. Many local, regional and international artists have performed at the venue, spanning a wide range of musical genres.

Ziggo Dome Live Music Calendar

Ziggo Dome, a concert venue in Amsterdam
Source URL: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/ZiggoDome2012.jpg/500px-ZiggoDome2012.jpg
 

Concert Venues Nearby Ziggo Dome